Det skrives og sies mye om forbrukslån med god grunn. Forbrukslån er veldig populært, og som med alle andre produkter har denne låntypen positive og negative sider. De positive sidene med billig forbrukslån er ganske kjente, så det er ikke noe spesielt behov å bruke tid på disse. Selv om det finnes negative sider ved dette usikrede lånet må vi fortsatt huske på at usikrede lån har en veldig viktig rolle i samfunnet. Lån uten sikkerhet gir folk valgfrihet når de skal låne penger. Det betyr ikke at det er lett å låne pengene eller at det er lett å få pengene, men at når du først har kommet deg igjennom en krevende evaluering, så kan du velge selv hva og hvordan du bruker pengene. Du kan bruke kort eller lang tid på å bruke opp pengene.

Lån

Den største kritikken til usikrede lån er at lånene er dyre. Ja, dette er delvis riktig fordi forbrukslån kan være dyre. Det er dessverre banker innenfor denne næringen som tar seg for godt betalt. Slik er det i alle bransjer. Noen aktører i bransjen ødelegger for de fleste andre i bransjen ved å gjøre dumme ting. Akkurat for denne delen av finansbransjen er det høre renter som ødelegger og skaper et dårlig inntrykk. Avisene er fulle av informasjon om hvordan forbrukslån er for dyre og hvordan politikerne må ta tak da bankene selv ikke klarer det. Vi snakker her om regulering av bransjen. Forslag som å sette en maksimums rente har vært nevnt noen ganger nå. Dette forslaget vil ikke gjøre så mye mer enn at vi får litt billigere lån. Hvis man virkelig skal begrense at folk får ta opp forbrukslån vil det være viktig å fjerne den personlige sikkerheten folk er bak lånet. Så lenge folk er siste skanse for banken vil de fortsette å låne ut. Banken kan gå etter deg om du ikke betaler, og akkurat dette er kjempe gunstig for banken.

Reklame

Er du en type som følger med på hva som skjer rundt deg? Da har du sikkert sett mange forskjellige reklamer for forbrukslån. Disse kan gi et inntrykk av at det kan være lett å få et slikt lån og at når du har fått det godkjent at pengene kan komme ganske raskt på konto. Dette er misvisende og gjør at flere tar på seg gjeld som de ikke burde påta seg. Har du hatt problemer med gjeld og økonomi så er det ikke så bra å si ga til et tilbud om lån. Lån koster penger og det skaper vanskelige økonomiske forhold.

Vanskelig å få oversikt

Lån er vanskelig å velge fordi det er vanskelig å vite hvilket lån som er billig. Leter du bør du bruke en sammenligningstjeneste som loan.no for å finne det lånet som er billigst for deg.