Det finnes mange andre fordeler med å ta opp et forbrukslån istedenfor å ta opp et huslån når du ser litt mer på hvordan opptaket gjøres. Når du tar opp et huslån må du betale tinglysning. Dette er kjedelige penger å betale og gjør at lånet blir enda dyrere. Tar du opp et forbrukslån uten sikkerhet slipper du denne summen og kan heller bruke pengene på ditt oppussingsprosjekt.

Når du har forbrukslån vil det være lett å betale ned raskere, om du skulle ønske det. Jo raskere du betaler jo mindre blir selve rentekostnaden. Det er derfor viktig å betale ned så raskt du bare kan.

En annen ulempe med huslån er at lånene tar tid. Det tar tid å få pengene da du må gjennom en ganske lang saksbehandling med takstmenn og annet som skal si sin mening og hva huset har verdt og hva banken kan gjøre. Alle disse vurderingene blir lagt sammen til en ny individuell vurdering internt i banken. Om du får lånet eller ikke kommer da an på mange forskjellige ting. Sammenlignet med huslån er prosessen med forbrukslån kortere.